Shell Chemicals та Bertocco. Нагорода за систему, що запобігає перевертанню вантажівок. » autoExpert. Automotive from Europe. FORUM CTO.
autoExpert » НОВИНИ » Truck&Bus новини » Shell Chemicals та Bertocco. Нагорода за систему, що запобігає перевертанню вантажівок.

Shell Chemicals та Bertocco. Нагорода за систему, що запобігає перевертанню вантажівок.

  • Переглядів: 1760
  • Дата: 23-01-2011, 11:00
  • Print

volvo-perevorotКомпанії Shell Chemicals та Bertocco спільними зусиллями розробили систему, яка легко та ефективно допомагає знизити ризик випадків перевертання вантажівки на дорогах. За такі досягнення компанії отримали Нагороду EuroTra Safety and Innovation Award 2010. European Transport Training Association (EuroTra – Європейська Навчальна Транспортна Асоціація) вручає цю нагороду один раз на рік за участі компанії Volvo Trucks.

 

 

«Безпека є однією з основних цінностей компанії Volvo Trucks. Ми хочемо винагороджувати гарні ідеї, які можуть поліпшити безпеку дорожнього руху. Цього року переможці отримали нагороду за досить просте, але влучне рішення, яке розроблене для покращення життєвих потреб», - каже Карл Йохан Алмквіст, директор Volvo Trucks з техніки безпеки транспортної продукції та член жюрі асоціації EuroTra.

Систему призначено насамперед для автоцистерн, але, в принципі, її може бути використано для всіх видів транспортних операції за участю вантажівок та трейлерів. Система складається з датчика на задній осі напівпричіпа та ресивера, розташованого у кабіні. Датчик відслідковує горизонтальні рухи напівпричіпа та попереджує водія звуковими та світловими сигналами про те, що кузов перестає знаходитись у правильному положенні і з'явився ризик перевернутися. Це може статись, наприклад, при перевищенні швидкості на повороті. Система проста у використанні та може бути встановленою на існуючі вантажівки за невисоку ціну. Це також ідеальний засіб навчання, який допомогає поліпшити розуміння водієм способів уникнення перевертання вантажівки на дорозі.

 

«В останніх моделях, оснащених ESP, водій попререджається при неминучому перекиданні чи занесенні, та система одночасно задіює гальма для запобігання нещасному випадку, - пояснює Карл Йохан Алмквіст, - Проте для старших моделей ця система буде ідеальною альтернативою ESP.»

 

EuroTra є міжнародною мережею навчальних організацій в галузі транспорту та логістики. Щорічно EuroTra у співпраці з Volvo Trucks вручає нагороди в області безпеки та інноваціїй EuroTra Safety and Innovation компаніям, які зробили значний внесок в поліпшення безпеки на дорогах та розширення робочого середовища водія.

 

Довідка

Система ESP (Electronic Stability Program - Система Курсової Стійкості) використовує декілька датчиків, що реєструють поведінку водія та відповідь вантажівки на дорозі. Система відслідковує таку інформацію як кут повороту та розвороту, швидкість та різкі зміни напряму. Ґрунтуючись на цих даних, система ESP прораховує, коли транспортний засіб знаходиться під загрозою перевертання на дорозі. Система також може протидіяти складанню автопоїзда за принципом складного ножа та занесенню шляхом гальмування однієї або кількох вісей для стабілізації. Volvo єдиний виробник в світі, який пропонує ESP як для сідельних тягачів, так і для вантажних автомобільних шассі з одним кузовом або зчіпокою.

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше