Bosch рекомендує проводити сезонне обслуговування вантажних автомобілів
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » Сезонне техобслуговування і запасні частини Bosch для безпечної і безпроблемної експлуатації вантажних автомобілів у зимовий період

Сезонне техобслуговування і запасні частини Bosch для безпечної і безпроблемної експлуатації вантажних автомобілів у зимовий період

  • Переглядів: 1232
  • Дата: 18-01-2018, 17:04
  • Print
Лід, сніг і температура нижче нуля сильно впливають на експлуатацію вантажних автомобілів. Мокра і холодна погода впливає на рух як невеликих вантажних автомобілів, що працюють у доставці, так і на великовантажний транспорт для магістральних перевезень. Щоб запобігти втраті робочого часу і прибутку, а також уникнути несподіваних простоїв техніки, експерти напрямку комерційного транспорту Bosch рекомендують проводити сезонне обслуговування вантажних автомобілів. Особливу увагу слід приділити якості запасних частин, так як саме цей фактор відіграє ключову роль в безпроблемній експлуатації парку в холодний сезон.

Сезонне техобслуговування і запасні частини Bosch для безпечної і безпроблемної експлуатації вантажних автомобілів у зимовий період

Bosch є розробником і виробником багатьох систем для комерційних автомобілів. Завдяки цьому спеціалісти компанії визначають вимоги до якості автомобільних компонентів в залежності від умов експлуатації. На основі значного досвіду обслуговування комерційної техніки, Bosch безперервно розширює виробництво компонентів для надійної роботи систем.

Акумуляторні батареї
Взимку стан акумуляторної батареї має визначальне значення. Вона повинна забезпечити максимальну продуктивність, аби справлятися з щоденними запусками холодного двигуна. Таким чином, контроль стану АКБ входить до числа найважливіших операцій технічного обслуговування перед настанням холодів. Перевірка необхідна для того, щоб комерційний транспорт завжди знаходився в оперативній готовності.

Спеціально для складних умов експлуатації компанія Bosch розробила лінійку акумуляторів Bosch TE EFB. Батареї цієї серії відрізняються підвищеною вібростійкістю, що відповідає стандарту V4. Вони підходять для встановлення на задній осі вантажного автомобіля, а також для спеціальної техніки і транспортних засобів, що експлуатуються в особливо важких умовах. Порівняно зі звичайними АКБ, батареї серії TE мають подвійний ресурс.

При використанні великої кількості споживачів електроенергії параметри акумулятора мають ключове значення. Особливо для комфортної роботи водіїв, що працюють у сфері магістральних вантажоперевезень. Батареї серії TE не потребують обслуговування і побудовані за технологією EFB (Enhanced Flooded Battery). Це означає, що позитивні пластини батареї вкриваються плівкою з поліестеру, який утримує активну масу і збільшує термін їхньої служби. Висока енергоефективність і тривалий термін служби батарей Bosch TE EFB – відмінний приклад того, як висока якість окупається з економічної точки зору.

Підтримувати 100%-у працездатність акумуляторних батарей взимку допоможуть мережеві зарядні пристрої Bosch. Вантажні автомобілі мають напругу бортової мережі 24 В. Зарядний пристрій Bosch C7 призначено як для 12-вольтових, так і для 24-вольтових мереж. Своєчасна підзарядка АКБ від мережі особливо актуальна при частих запусках та їзді на короткі відстані, коли батарея не встигає повністю зарядитися у процесі експлуатації. За необхідністю мережевий зарядний пристрій також допоможе додатково забезпечувати енергією безліч функцій підвищення комфорту на стоянці.

Фільтри
Окрім затримки забруднень, паливні фільтри здатні відокремлювати воду, що при замерзанні викликає проблеми з пуском двигуна. Це означає, що паливні фільтри входять до переліку компонентів, які підлягають обов’язковій заміні при обслуговуванні автомобіля взимку. Невелику ціну фільтра і його заміну не можна порівняти з вартістю операцій, що необхідні для розморожування паливної системи. Те ж саме стосується і картриджів, що призначені для видалення парів води, масла і домішок до стисненого повітря у пневматичній системі. Якщо своєчасно не замінити картридж, замерзання конденсату може призвести до відмови клапана. Також до переліку витратних матеріалів слід внести фільтри на основі активованого вугілля, призначені, щоб запобігти потраплянню до кабіни шкідливих викидів, газів, дрібного пилу та інших забруднюючих речовин. Завдяки своєчасній заміні салонного фільтра одночасно вирішується проблема запотівання скла під час дощу і при низькій температурі повітря. Експерти Bosch рекомендують змінювати салонний фільтр вантажних автомобілів кожні 200-300 тис. км.

Світло і видимість
Під час дощу або у снігопад найважливішу роль у збереженні видимості і безпеки руху відіграє робота склоочисників. Сигналом до заміни щіток можуть бути видимі пошкодження на на робочому окрайку, що залишають смуги і розводи на лобовому склі, поява шуму або вібрації. Для лобового скла вантажних автомобілів, що мають велику площу, Bosch рекомендує використовувати безкаркасні щітки Aerotwin або традиційні Twin. Превага Aerotwin у рівномірному розподілі тиску по усій довжині робочого окрайку щітки і здатність адаптуватися до вигинів лобового скла. Завдяки інноваційній технології Power Protection Plus щітки лінійки Aerotwin очищають скло краще звичайних, слугують довше і виробляють менше шуму. Щітки Bosch Twin на основі металевої каркасної конструкції з подвійним захистом від корозії відрізняються особливою міцністю при екстремальних погодних умовах.

Перевірка системи освітлення автомобіля – ще одна важлива складова сезонного технічного обслуговування автомобіля у зимовий період. Спеціально для комерційного транспорту компанія Bosch випускає лінійки галогенних ламп Trucklight і Trucklight Maxlife, що відрізняються міцною конструкцією і високою вібростійкістю. Довготривалий термін служби ламп сприяє зниженню витрат на експлуатацію автомобіля. Крім того, світлотехніка Bosch відрізняється високою ефективністю і низьким енергоспоживанням.

Додаткову інформацію можна отримати на сайтах: www.bosch.ua, www.bosch.com і www.bosch-press.com.

Теги: Bosch, Бош

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Популярне

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше