90 років гальмівним системам Bosch. Нові фрикційні матеріали для гальмівних колодок
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » 90 років гальмівним системам Bosch

90 років гальмівним системам Bosch

  • Переглядів: 949
  • Дата: 25-07-2017, 14:02
  • Print
Без сумнівів, гальма є першим і найважливішим компонентом безпеки транспортних засобів. Згадаймо 20-ті роки минулого століття – гальмівні системи ледве справлялися з потужністю і масою автомобілів того часу. Пневматичний підсилювач гальм, представлений Bosch у 1927 році, дав змогу значно підвищити безпеку на дорогах. Завдяки цьому нововведенню гальмівний шлях важких комерційних автомобілів відразу скоротився на одну третину. У 1936 році Bosch подав патент на «механізм, що запобігає блокуванню коліс транспортного засобу». Він став основою для сучасних антиблокувальних систем гальм. Але лише в 1978 році розвиток цифрових технологій дозволив запустити систему ABS у серійне виробництво. На даний момент розроблені Bosch антиблокувальна система ABS, протибуксувальна система TCS, запущена в серійне виробництво в 1986 році, та представлена в 1995 році система курсової стійкості ESP є найважливішими компонентами безпечного руху і гальмування автомобіля.

90 років гальмівним системам Bosch90 років гальмівним системам Bosch

Інноваційні розробки Bosch у всіх компонентах гальмівних систем
За 90 років інженери Bosch встановили нові стандарти в області гальмівних систем, зробивши транспортні засоби безпечнішими за допомогою технічних рішень, винаходів і патентів. Сьогодні антиблокувальна система гальм є стандартом в автомобільній техніці. Система курсової стійкості ESP стала обов'язковою в багатьох країнах. Крім даних електронних систем, розробки Bosch були постійно спрямовані на поліпшення всіх інших компонентів гальм. Наприклад, у 1983 році за допомогою високовуглецевого сплаву гальмівних дисків вдалося значно поліпшити продуктивність гальмівної системи на потужних автомобілях. З 2001 по 2012 рік низка винаходів Bosch дала змогу підвищити ефективність роботи гальмівних супортів. У 2016 році Bosch представив інноваційні гальмівні рідини ENV6 і ENV4, що забезпечують швидку реакцію сучасних гальмівних систем.

Нові фрикційні матеріали для гальмівних колодок
За допомогою розвитку технологій виробництва і поєднання нових матеріалів Bosch вдається досягнути прогресу в удосконаленні гальмівних колодок знову і знову. Адже саме на них передається створюване гальмівною системою зусилля, забезпечуючи безпечне гальмування транспортного засобу. На розробку гальмівних колодок значний вплив справляють умови руху, чинні законодавчі норми та екологічні вимоги, що різняться в різних країнах. Bosch випускає безліч колодок, які відповідають специфічним вимогам ринків по всьому світу. Наприклад, у 2010 році в штатах Вашингтон і Каліфорнія в США були видані закони, що накладають обмеження на використання міді в гальмівних колодках. Інженери Bosch першими розробили склад колодок без вмісту міді – за 8 років до набрання чинності цими законами! Заявка на патент була подана в 2014 році. На європейському ринку Bosch також пропонує ці колодки без вмісту міді, незважаючи на те, що подібні законодавчі вимоги тут відсутні.

Додаткову інформацію можна отримати на сайтах: www.bosch.ua, www.bosch.com і www.bosch-press.com.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Популярне

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше